Katarina

Jag kom med i politiken 2017, då jag aktiverade mig som medlem i De Gröna. Orsaken var en allmän ångest över läget i världen, med klimathot och växnade ojämlikhet. Hur man i Finland bemötte människor i nöd, eller våra främsta sakkunniga, gjorde mig illa berörd. Jag ville helt enkelt bidra till en bättre värld. 

Jag har ett stort samhällsengagemang. Jag har hela mitt yrkesliv arbetat för jämliket, barn och ungas välmående och till att med en ökad kunskap kunna skapa bättre förutsättningar för flera. Mitt yrke som psykolog har fört mig inför många frågeställningar i livet, jag har mött många olika människor, vars historia jag haft äran att få ta del av. 

Jag är tvåbarnsmamma, ensamförsörjare. Jag vet hur det är att försöka få vardagen att gå ihop med skola, hobbyer, pengar, tid och ork, med åldrande föräldrar. Jag är privilegierad på många sätt, men jag är inte främmande för mänskliga öden och vardagsbekymmer. Och jag vill att mina och dina barn ska ha en ren miljö att leva i, ren luft att andas och ren mat att äta.

  • psykolog, psykologie doktor
  • universitetslärare och forskare
  • kommunfullmäktigeledamot i Grankulla sedan 2017
  • medlem i social- och hälsovårdsnämnden I Grankulla
  • sportar, läser, forskar och umgås på min fritid