Katarina

Yleinen huolestuneisuus maailman tilanteesta, erityisesti ilmaston muutoksesta ja kasvavasta eriarvoisuudesta yhteiskunnassa sai minut lähtemään mukaan politiikkaan vuonna 2017. Se miten Suomessa tuolloin kohdeltiin hädässä olevia ihmisiä ja miten heikosti asiantuntijoita arvostettiin herätti minussa tinkimättömän halun olla mukana rakentamassa parempaa maailmaa.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Koko työurani ajan olen työskennellyt tasa-arvon, lasten ja nuorten hyvinvoinnin puolesta ja havainnut, että lisääntyvällä tiedolla luodaan monille parempia edellytyksiä elämässä.  Psykologin ammattini on vienyt minut monien kysymysten ääreen. Olen tavannut paljon erilaisia ihmisiä, joiden elämäntarinoissa minulla on ollut kunnia olla osallisena.

Olen tutkinut seksuaalisuuteen ja sukupuoleen liittyviä teemoja, erityisesti seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuutta. Tällä hetkellä tutkimusprojektini liittyy syrjäytymisen ehkäisyyn; pyrimme  kehittämään väliintulomalleja oppilaille joilla on huolestuttavan paljon poissaoloja koulusta.

Olen kahden lapsen yksinhuoltajaäiti. Tiedän omasta kokemuksestani millaista on yrittää saada arkea toimivaksi koulun, harrastusten, rahan, ajankäytön ja jaksamisen, tai ikääntyvien vanhempien kanssa.

Ihmisten erilaiset kohtalot ja arjen huolet ovat minulle tuttuja, vaikka monien huolien kohdalla koen olevani etuoikeutetussa asemassa. Tehdään yhdessä työtä, jotta lapsillamme on puhdas ympäristö elää, puhdas ilma mitä hengittää ja puhdas ruoka mitä syödä. Yhdessä voimme vaikuttaa.

  • 42 v
  • Psykologi, Psykologian tohtori
  • Lasten ja nuorten erikoistumiskoulutuksen lehtori
  • Kauniaisten kunnanvaltuuston jäsen
  • Kauniaisten sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen
  • Harrastan urheilua, luen ja vietän aikaa rakkaitteni kanssa vapaa-ajallani